Kolme välttämätöntä asiaa, jotka tarvitaan vaurastumiseen

Vaurastumiseen tarvitaan vain kolme välttämätöntä asiaa. Vaurastuminen on törkeän yksinkertaista. Mutta vaikka se on yksinkertaista, se ei tee siitä automaattisesti helppoa.

 

 

Mitä tutumpia ja mitä paremmin ymmärrät vaurastumisen lainalaisuudet, sitä helpompi sinun on vaurastua. Ei mennä nyt kuitenkaan siihe, mitä vaurastuminen on, koska olemme jo kirjoittaneet siitä artikkelin ja se löytyy artikkelista “Älä sekoita näitä kahta termiä – vaurastuminen vs rikastuminen”. Kun ymmärrät seuraavat kolme vaurastumiseen tarvittavaa asiaa, voit elää varmemmalla mielellä siitä, että sinultakin se voi onnistua.

 

1. Tarvitset rahaa

 

Ensimmäinen asia on se, että sinun täytyy oppia tekemään rahaa. Ilman uutta rahaa, on käytännössä mahdotonta vaurastua. Mitä paremmin pystyt tekemään rahaa, sitä parempi on sinun vaurastumisen potentiaalisi. Mutta toisin kuin yleensä luullaan suuret tulot eivät aiheuta vaurastumista. Tästä aiheesta Stanley ja Danko tekivät jättimäisen tutkimuksen, johon voi tutustua mm. kirjassa Millionaire Next Door.

Huomattava havainto samassa tutkimuksissa oli se, että isompien tutkintojen on puolestaan löydetty korreloivan isompien tulojen kanssa. Tätä varten moni ihminen kouluttautuu ja suorittaa tutkintoja. Nykypäivänä jatkuva kouluttautuminen ja oman osaamisen parantaminen on vielä isommassa roolissa kuin tutkimusta tehdessä. Kovassa arvossa ovat ne tekijät, jotka jatkuvasti kehittävät osaamistaan ja vievät osaamistaan käytäntöön. Siksi suosittelemme kaikkea itsensä kehittämistä ja siihen panostamista. Jos et panosta itseesi, miksi kukaan muukaan panostaisi sinuun?

 

2. Tarvitset aikaa

 

Teit vaurastumsiesi eteen jotain tai et, aikaa menee joka tapauksessa. Kaikilla meillä on unelmia, mutta kun mennään 10 vuotta tästä eteenpäin osa meistä on saavuttanut niitä ja osa ei. Aika on se resurssi, jota kaikilla on tismalleen sama määrä, 24 tuntia vuorokaudessa. Se, mitä kukin päättää sillä ajallaan tehdä, on jokaisen asia. Meidän tehtävä ei ole tuomita ketään sen perusteella, mitä sillä ajallaan päättää tehdä. Meidän tehtävä on auttaa vauraammaksi haluavia tiivistämään siihen vaadittavaa aikaa.

Aika on sijoittajan ja vaurastujan ystävä. Mitä enemmän aikaa sinulla on käytettävissä, mitä paremmin osaat aikaasi käyttää ja mitä pidemmän aikaa olet mukana pelissä, sitä todennäköisemmin ja nopeammin vaurastut.

 

3. Tarvitset Korkoa korolle -tuottoa

 

Albert Einsteinin mukaan maailman kahdeksas ihme, korkoa korolle, on lineaarisesti ajattelevalle ihmismielelle loukkaava ajatus. Se on kolmas asia, mitä tarvitaan vaurastumiseen. Ensin näyttää siltä, että juuri mitään ei tapahdu. Mutta sitten kun tapahtuu, tapahtuu… ja paljon. Jokainen sijoittaja ymmärtää tuottojen tärkeyden. Silti liian moni sijoittaa ajatuksella:

 

Kolme asiaa mitä tarvitaan vaurastumiseen - kunhan saisi edes omat takaisin

 

On täysin järjetöntä altistaa rahansa sellaiselle riskille, jossa paras lopputulos on se ettei hävinnytkään mitään. Fiksuimmat sijoittajat koittavat etsiä sellaisia sijoituksia, missä on pienin riski ja korkein tuotto. Miten korkoa korolle -ilmiö toimii, miten voit hyödyntää sitä ja kaava, jolla voit laskea itsellesi varallaisuustavoitteen löytyvät artikkelista “Eurolla päivässä miljonääriksi”.

 

Mutkun… Äh!

 

Monesti ihmiset koittavat etsiä täydellistä ajoitusta aloittamiseen tai yksinkertaiselta kuulostavat asiat kuulostavat niin yksinkertaisilta, ettei kannata edes yrittää. Mitä paremmin tutustut menestyneiden sijoittajien strategioihin, ne ovat todella yksinkertaisia ja heillä on ollut sama strategia käytössä usein monta vuosikymmentä.

Silti harvalla menestyneellä sijoittajalla oli täydellistä ja loppuun asti harkittua strategiaa, kun he aloittivat. Monesti täytyy ottaa pari kertaa turpaan ennen kuin voittaa. Siitä huolimatta kannustamme sinua eteenpäin. Jos vauvamme jäisivät äitiyspakkauksen viltille makaamaan kolmen kaatumisen jälkeen, olisimme nopeasti hieman erilainen rotu. Epäonnistuminen kuuluu kasvuun, joten ei muuta kuin kypärä päähän ja kohti vauraampaa tulevaisuutta!